Familieopstellingen, wat is dat eigenlijk?

Het gaat verder dan gewone coaching.

Het is een reis naar de kern van jezelf, een kans om de verborgen dynamieken binnen je familieverbanden te verkennen en te helen. Een ontdekkingsreis naar jouw (on)bewuste patronen, emoties en gedachten. De methode is lichaamsgericht en psychologisch van vorm.

Maar een familieopstellingen, wat is dat eigenlijk? En hoe werkt het?

Een kijkje in je systeem van herkomst

Tijdens een familieopstelling neem je een diepe duik in je systeem van herkomst. Dat systeem is als een complex netwerk met eigen regels en wetten. De ongeschreven regels, de verhoudingen onderling en de onuitgesproken rollen kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn. Het dagelijks leven kan hierdoor onder druk komen te staan.

Dit systeem van herkomst heeft een enorme invloed op hoe we ons gedragen, denken en voelen. Maar soms zijn deze invloeden niet altijd even zichtbaar. Ze sluimeren onder de oppervlakte en beïnvloeden ons leven zonder dat we het doorhebben. Een familieopstelling helpt om deze verborgen dynamieken bloot te leggen en te begrijpen hoe ze ons beïnvloeden.

Verken de kracht van familieopstellingen

Ontdek hoe familieopstellingen je kunnen helpen bij het overwinnen van zelftwijfel, perfectionisme en het vinden van meer zelfcompassie. Velen van ons dragen een last die we niet eens altijd bewust ervaren: de dynamiek van onze familieverbanden. Door verborgen patronen bloot te leggen en onderliggende conflicten op te lossen, biedt deze unieke benadering een pad naar innerlijke rust en persoonlijke groei.

Tijdens een familieopstelling worden deze patronen en dynamieken tastbaar gemaakt door middel van representanten. Deze representanten vertegenwoordigen familieleden of andere relevante personen uit je leven. Door ze intuïtief op te stellen in de ruimte, ontstaat het zogenaamde ‘wetende veld’, waarin de representanten de gedachten en emoties van de personen die ze vertegenwoordigen ervaren.

Wat te verwachten bij een familieopstelling

Een familieopstelling is als een reis naar de kern van jezelf. Je brengt een vraagstuk in, een knoop die je wil ontwarren. Verstrikkingen, vaak ontstaan in eerdere generaties, worden blootgelegd en geheeld. Tijdens een familieopstelling kunnen diepe gevoelens, verstrikkingen en spanningen naar boven komen, wat een intense ervaring kan zijn. Dit biedt niet alleen inzicht voor jezelf, maar ook voor de representanten, die waardevolle inzichten kunnen verkrijgen over hun eigen vragen en thema’s.

Deze methode biedt een unieke kans om verborgen aspecten van jouw onderbewuste naar de oppervlakte te brengen en het systeem opnieuw te ordenen. Het kan leiden tot diepgaande persoonlijke groei en heling.

Verder dan familie opstellen

De kracht van familieopstellingen beperkt zich niet tot familie vraagstukken. Het wordt ook toegepast voor relaties, je huidige gezin, (fysieke) klachten of om jouw innerlijke systeem te bekijken. Door de onderliggende dynamieken te onthullen, groei en gedij je op een dieper niveau met meer begrip voor jezelf en je relaties om je heen.

Jouw reis naar zelfontdekking begint hier

Ben jij klaar om de kracht van familieopstellingen te ervaren? Verken de mogelijkheden van familieopstellingen en wat dat is. Liever het proces ervaren zonder groep? Dat kan bij een individuele opstelling. Neem vandaag nog contact op voor een sessie en begin jouw reis naar een leven van innerlijke rust en welzijn. Of boek gelijk een plek bij één van de familieopstellingen.

Liever eerst kennismaken? Plan hier een afspraak in mijn agenda!


Deze blog is met aandacht geschreven.
Door mijn dyslexie is het mogelijk dat
deze mail taal, lees en spelfouten bevat.